herinneringen

Sterkher zet zich in om de herinneringen aan uw dierbare
op een bijzondere manier levend te houden.

herinnering

sterkt de herinnering

Rouwverwerking

Een uitvaart is de eerste stap in het leven zonder de overledene. Iedereen ervaart dat gemis op zijn/haar eigen manier. En indien gewenst kan Sterkher ook in de periode na de uitvaart, de rouwverwerking, van betekenis zijn.

Tijdens het samenstellen van de uitvaart hebben we elkaar al beter leren kennen. We hebben samen al herinneringen opgehaald en verzameld die aan de basis stonden voor de laatste herinnering; de uitvaart. Dit geeft ons handvatten voor het proces dat volgt. Vanuit opleiding, persoonlijke ervaringen en gesteund door een netwerk van professionals kunnen we u helpen in het rouwverwerkingsproces. Op de door u gewenste manier en op uw eigen tempo. Samen hebben we één doel: u zoveel mogelijk te laten genieten van het leven terwijl de overledene doorleeft in uw herinnering.

Waardevol bezit

Op het moment dat er een dierbare overlijdt, zijn de (tastbare) herinneringen het enige wat er overblijft. Iedereen om deze persoon heen heeft andere herinneringen of heeft eenzelfde belevenis anders ervaren. Samen deel je een waardevol bezit van de overledene. Door te focussen op de waardevolle herinneringen leer je het gemis te accepteren. Door samen verhalen te delen of foto's te bekijken om het moment weer even te herbeleven zal de persoon in kwestie nooit helemaal verdwijnen.

Veel mensen hebben door het grote verdriet de neiging om de herinneringen weg te stoppen. Ze praten er niet over en willen er eigenlijk niet meer aan denken. Helaas is dit op de lange termijn geen oplossing. Je zult jezelf nooit aanleren het te accepteren of er op een voor jou prettige manier mee om te gaan. Wij willen je helpen een manier te vinden in de rouwverwerking die voor jou helpt.

De toekomst

Alles uit het verleden zijn herinneringen voor het leven. Oftewel herinneringen zul je altijd bij je dragen. Toch is het belangrijk naar de toekomst te kijken na het verliezen van een dierbare. Dit zal in de eerste periode na het verlies niet makkelijk zijn en dat hoeft ook niet. Iedereen zal zijn eigen tijd moeten nemen voor de rouwverwerking. Uiteindelijk vind je de balans tussen de herinneringen, het nu en de toekomst. Het is goed om op bepaalde momenten herinneringen naar boven te halen met je dierbare. Niet alleen van de overledene, maar ook van de mensen die er nu voor je zijn. Het nu en de toekomst is namelijk wat nu belangrijk is voor jou en de mensen om je heen.

Sterkher is:

  • Professioneel & persoonlijk
  • Rustig & ervaren
    (meer dan 700 uitvaarten)
  • Toegankelijk & integer
  • Werkzaam in grootstedelijk Utrecht
  • Omringd door professionals
    (voor diensten als vervoer, drukwerk, bloemen, etc)

sterkt de uitvaartverzorger

Versterkher van collega's

Vanuit onze brede ervaring, adviseren de mensen van Sterkher ook collega-uitvaartondernemers. Een korte analyse van de onderneming maakt duidelijk waar terreinwinst te halen is. Op het gebied van personeel, bedrijfsvoering of marketing pakken we graag door. We werken planmatig en vinden zo een manier om uw succes in de dynamische markt van uitvaartondernemers te verzekeren.

Heeft u behoefte aan tijdelijke of langdurige ondersteuning door een uitvaartprofessional? Sterkher maakt u sterker.
We hebben werkervaring bij kleine eenmansbedrijven als ook bij grote landelijke ondernemers. In de regio Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag staan wij flexibel tot uw beschikking. Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op!

"De leukste tijd
hadden we samen in het bos.”

Sterkt de herinnering

Het leven is een aaneenschakeling van gebeurtenissen. De mooiste staan in ons geheugen gegrift. Het zijn kostbare herinneringen die ons verbinden met de mensen die ons dierbaar zijn. In het geval van een overlijden zijn de mensen van Sterkher er om samen met u de mooiste belevenissen boven tafel te krijgen.

Lees meer over ons